Stolp & Green

IMG_3632


Een duidelijke trend die je al een aantal jaren ziet is de stolp. Je kunt deze gebruiken om allerlei accessoires, objecten of voorwerpen in je huis te presenteren. Zelf hou ik wel van kleur maar ook van eenvoud in mijn interieur, het moet rust uitstralen. Mijn stolpen vul ik graag met natuurlijke materialen op de foto’s zie je een aantal voorbeelden.


Hieronder een aantal tips om een stolp te vullen en leuke linkjes waar je, je inspiratie vandaan kunt halen:

 1. Vul een stolp met mooie natuurlijke materialen die je in het bos vind. Bijvoorbeeld mooie takken, Hedera helix(Klimop), Veren, Mos*, Denneappels, Eikels, Kastanjes etc.
  *Let op, veel mos is beschermd en mag je niet meenemen!


 2. Pluk wilde bloemen in de berm, sommige bloemen staan best lang zoals de Alchillea millefolium(Duizendblad), er zijn ook veel bloemen die je beter niet kunt plukken omdat ze snel slap hangen. Kies voor bloemen die makkelijk indrogen en behandel ze als ze goed gedroogd zijn eventueel met een fixeerspray. Bloemen die mooi drogen zijn: Hortensia, Distels, Lavendel, Duizendschoon. Je kunt bloemen eventueel ook chemisch drogen maar dat is waarschijnlijk niet erg milieuvriendelijk!

 3. Je kunt er ook voor kiezen om mooie schelpen, stenen en zand tijdens een strandvakantie te verzamelen en in je stolp te decoreren. Dan heb je meteen een leuk aandenken!


 4. Plantjes die vaak in een stolp gepresenteerd worden en erg gemakkelijk zijn te verzorgen zijn vetplantjes en cactussen. Wil je gemakkelijk vetplantje maar wel graag wat kleur? Dan kun je ook kiezen voor een Kalanchoë.


 5. Een andere optie zijn luchtplantjes oftewel Tillandsia. Deze plantjes hoeven namelijk niet in een potje, wel moeten ze water krijgen en natuurlijk voldoende zonlicht.


  IMG_3635


  Hieronder een aantal linkjes met inspiratie:

  Luchtplantjes

  Pinterest

  Pikaplant Jar

  Grow Greenhouse

  *Nog een tip: Wil je zelf een unieke stolp maken dan kun je er ook voor kiezen om glazen potjes te verzamelen. Zet het potje op de kop, op bijvoorbeeld een onderzettertje of ander plaatmateriaal. Nu nog een creatie verzinnen om de stolp te vullen!

Geef een reactie