Spicy curry soep

Inmiddels is de zomer weer voorbij en zitten we middenin de druilerige herfstmaanden. De verwarming staat weer aan en ik kruip regelmatig onder mijn warme plaid op de bank, heerlijk!
Als het buiten koud en regenachtig is, vind ik het leuk om lekkere warme hapjes, drankjes en gerechtjes te maken. De tijd van warme chocolademelk en smaakvolle goedgevulde soepen is aangebroken. Tijdens de herfst en wintermaanden gaat een lekker soepje er wel in.

Hieronder de ingrediënten en het recept voor een eenvoudig pittig tomatensoepje:

-Ui
-Knoflook
-Tomaten
-Tomatenpuree
-Bouillon
-Rode curry pasta
-Kerriepoeder
-Zout
-Peper


soup-ingredienten-tomaat


-Bak de ui en de knoflook kort.
-Snij de tomaat in blokjes en voeg deze toe.
-Giet bouillon in de pan.
-Voeg de tomatenpuree toe.
-Als je de soep gebonden wilt hebben, voeg dan niet teveel bouillon toe.
-Laat de soep zachtjes koken.
-Voeg 1 tot 3 eetlepels met rode curry pasta toe, afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt hebben.
-Voeg zonodig zout, peper en kerriepoeder toe om het geheel op smaak te brengen.
(Vergeet dus niet om tussendoor te proeven)
-Even goed roeren en de soep weer zachtjes door laten koken.
-Eet smakelijk!


soup-tomaten-1

*Welk gerecht maak jij graag klaar tijdens druilerige herfst en koude wintermaanden?

*Deze soep is afgeleid van het recept van Pascale Naessens. Hieronder een link naar het officiële recept, deze versie is gezonder met nog meer groentes!

http://www.purepascale.com/nl/recept-pascale-naessens-pikante-currysoep-met-kip-en-groenten

 

Geef een reactie