Pompoensoep

Tijdens mijn herfstvakantie wilde ik graag een lekkere gevulde pompoensoep maken. Het was er echt weer voor en ik had deze soep nog nooit eerder gemaakt.
Mijn partner in crime is geen fan van soep maar was zeer te spreken over dit soepje vandaar dit artikel op mijn blog.

Benodigdheden:
-1 Pompoen (oranje hokkaido)
-2 Rode uien
-3 Teentjes knoflook
-1 Rode peper
-Theelepel kerriepoeder
-2 liter Bouillon
-Geitenkaas
-Parmezaanse kaas geraspt

-Eerst doe je een flinke scheut olijfolie in de pan en bak je de ui, knoflook en rode peper 10 minuten totdat de ui glazig is.

-Doe er een theelepel kerriepoeder bij.

-Vervolgens snij je de pompoen in kleine blokjes, vergeet niet eerst de pompoenpitjes te verwijderen.

-Je bakt de blokjes pompoen ongeveer 5 minuten mee, vervolgens voeg je 2 liter bouillon toe en laat je het geheel 30 minuten zachtjes koken.

-Zonodig voeg je daarna zout en/of peper toe naar smaak.

-Gebruik een blender om de blokjes pompoen fijn te malen, het is niet erg als er af en toe nog een blokje tussen zit.

*Als garnering doe je er een beetje geitenkaas en parmezaanse geraspte kaas bij. En je soepje is klaar, geniet ervan!! 🙂

Wat is jouw favoriete gerecht tijdens de herfstmaanden?

 

2 Comments

  • Ik ga ‘m vrijdag maken! Lars is ook geen fan van pompoensoep, maar hopelijk vind ‘ie deze ook lekker 😉

    • Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 🙂
      Dit keer heb ik bouillon toegevoegd ik wil ook nog een gezondere variant maken zonder bouillon, gewoon met water en dan kruiden met peper en zout.

Geef een reactie