Inspiratie wand

Voordat ik begon met mijn blog heb ik geprobeerd mijn conceptidee voor mezelf te verduidelijken. Meestal doe ik dit door inspiratie te verzamelen op Pinterest en een mindmap te maken met eerste idee├źn.

Vervolgens ben ik moodbords gaan maken met als doel een inspiratiewand te ontwikkelen voor mijn atelier. Deze moodbords moeten flexibel zijn zodat ik inspiratiebronnen kan toevoegen of vervangen.

Mijn eerste idee was dat mijn blog een simpele en basic uitstraling moet hebben. Met een witte achtergrond en zwart logo. Ook de foto’s die ik gebruik hebben natuurlijke tinten, bloemen en planten voegen kleur toe.

Door knijpers te gebruiken kan ik gemakkelijk afbeeldingen, materialen en staaltjes toevoegen of wisselen. De inspiratiewand veranderd hierdoor voortdurend. Daarnaast heb ik canvas gebruikt en kledinghangers met knijpers dus ik kan er uiteindelijk ook voor kiezen om een nieuw moodbord aan de kledinghanger te bevestigen.

Zelf heb ik echt een hekel aan boren en gaten in de muur daarom ben ik ook ontzettend blij met de spijkers van Tesa. Deze plak je op de muur en kun je gemakkelijk weer verwijderen. Helemaal super!

Benodigdheden moodbord:

-Canvasdoek
-Kledinghangers
-Knijpers
-Afbeeldingen
-Lijmpistool (om knijpers op het canvas te bevestigen)
-Tesa spijkers

*Maak een mooie compositie met foto’s op het canvas, zet alle foto’s vast met knijpers. Bevestig de Tesa spijkers aan de muur, klem het canvas aan de kledinghangers. En ophangen maar, je flexibele inspiratiewand is klaar! ­čÖé

*Hieronder nog een paar detail foto’s van mij atelier. Inmiddels ben ik aan het sparen voor imac en ik hoop dat deze hier snel komt te staan!!

Heb jij ook een plek met inspiratie? Of een muur vol inspiratie?
Hoe zorg jij ervoor dat je geïnspireerd blijft?

Geef een reactie