Hygge in huis

Als echte Scandinavische interieurfreak kon ik het niet laten om het boek Hygge, de Deense kunst van het leven (van Meik Wiking) aan te schaffen. Ik ben al een tijdje fan van de Scandinavische manier van vormgeving en interieurstyling maar ook de Scandinavische manier van leven. Denemarken en Zweden zijn toch landen die in de top 3 staan van meeste gelukkige landen.

Daarnaast staat Hygge ook voor duurzaamheid, samen koken en eten i.p.v. naar een luxe restaurant. Aanschaf van design artikelen die een leven lang meegaan maar ook zelf producten maken die sfeer toevoegen aan je huis en van jouw huis een thuis maken.

Tijdens het lezen van het boek raakte ik vooral geïnspireerd door het hoofdstuk ‘Hygge thuis’. Hygge staat voor ‘de kunst van het creëren van intimiteit’. Het gaat over sfeer,  een gevoel van thuis of in stilte genieten van een kop thee. De Denen hebben thuis allemaal hun eigen Hyggekrog, een Hyggekrog is een fijn hoekje waar je lekker weg kunt kruipen. Een hoekje met een lekker kussen, plaid en een kop warme chocolademelk. Op de foto’s zie je mijn Hyggekrog.

 

Wil jij ook je eigen Hyggekrog creëren? Dit zijn eventuele benodigdheden:

-Een fijne (design)stoel of zitplek
-Lekkere zachte kussens en dekens/plaids
-Kaarslicht of een lamp met zacht licht
-Een openhaard
-Warme dranken koffie, thee of chocolademelk
-Een fijn leesboek
-Accessoires van natuurlijk materiaal, vooral hout is favoriet
-Lekkere warme sokken of sloffen
-Een gebreide trui of vest

Heb jij ook een Hyggekrog? Hoe ziet jouw Hyggekrog eruit?

Geef een reactie