Bloom-part 1

Zoals je op mijn blog kunt lezen laat ik mij graag inspireren door de natuur.
Ik ben bezig met een serie abstracte schilderijen geïnspireerd op kleuren en materialen in de natuur. Daarnaast ben ik aan het brainstormen voor een nieuwe collectie, ik merk dat ik de neutrale kleuren en vormen een beetje zat word. Ik wil graag meer kleur en meer ronde, organische vormen gaan toepassen.


Inspiratie

Om inspiratie op te doen ben ik gaan rondsnuffelen op internet en kwam ik een interessante trend van Lidewij Edelkoort tegen genaamd bloom. Daarnaast las ik dat deze trend zich nog steeds verder ontwikkeld. De natuurlijke vormen en prints afgeleid van bloemen worden steeds abstracter, het zijn meer vlekken geworden. Zie onderstaande afbeelding.

Kneip used different techniques to explore surfaces and colors to steel #color #metal #steel #experiment #surface

*Bron, zie website; Stylink


Collage met conceptidee

 

collage


Schetsen

schets2

schets3

schets4

schets1


Proefmodel op canvas

schets-canvas1

schets-canvas2

 


Bronnen:
http://www.edelkoort.com/editions/

http://www.stylink.nl/blogs/3-blogs/2670-lidewij-edelkoort-over-herfst-winter-20172-018

 

Geef een reactie